Søk i denne bloggen

torsdag 12. oktober 2017

mugglukt


hva er så stor med å ha stor bod når alt inni vil lukte mugg?

men det er altså håp.

jeg kjøpte jo en skinnbag på torshov loppis her ett år og prøvde mange metoder for å prøve å få vekk lukten uten hell.og den ble da kastet.

 nå etter å ha hentet noe møbler og skinnveske..gratis, så måtte jeg igjen lese om mugglukt.

mugg
Muggvekst gir muggsoppsporer og mykotoksiner i svevestøvet. Dette er blant de mest astma- og allergifremkallende stoffene vi kjenner. Enkelte mykotoksiner er svært giftige og kreftfremkallende slik at også ikke-allergikere kan bli syke.
Soppsporer drepes i liten grad, men disse vil luftes ut og vaskes bort relativt raskt når levende mugg ikke lengre produserer nye.
Når muggsopp dør, slipper den svært mye sporer og nedbrytningsprodukter. Inntil disse er luftet og vasket bort, øker ofte belastningen. Grundig utlufting og renhold av alle horisontale flater er derfor viktig etter behandlingen. Sengetøy bør vaskes. Mange gamle hus har levende restmugg selv om fuktproblemet er utbedret. Mugg har stor evne til å overleve på fuktighet tatt fra luften.

hva kan gi mugg:
Luftfuktere, luftvaskere, akvarier, muggen ved, overvannede blomsterpotter, dårlige sluk og matrester kan også medføre mugg. 

 da kom jeg over osonbehandling.
Osonbehandling er en rimelig og effektiv måte å fjerne bl.a. røyk- og mugglukt i boliger, møbler og klær. Mange andre luktproblemer kan også saneres med osongass som er verdens nest mest desinfiserende kjemikalie. 



  jeg viste heller ikke at mugglukt kunne smitte over på annet. ei heller at det kan gi allergi og kreft. (skulle gjerne ikke ha lest det) jeg trudde mugg var mest ett fuktproblem. fordi mugg er sporer.


man kan låne utstyr.
http://www.bilkontroll.no/media/files/6/Ozongenerator_brosjyre.pdf

Ozongeneratoren Airmaster BLC500 . i boliger må man bruke BL3000. utgangspunkt kan anbefales 1 time med BLC500 og 4 timer med BL100

Ozon er svært aktivt og reagerer med organiske luftmolekyler og dreper bakterier ved å ta livet av den proteinlignende strukturen til mikroorganismene. I de fleste tilfeller blir sluttproduktene bare kullsyre og vann.


Bruksområder

  • Drepe mugg og sopp i hus på overflatene samt sporer i luften. Skadede materialer må byttes, ikke minst hvis det er skader inni veggene. Ozon virker ikke inni vegger og materialer, men i luften og på alle overflater.
  • Desinfeksjon av luft, instrumenter osv.
  • Drepe midd i sengen. Her er luftvolumet så lite (under dynen) at mindre ozongeneratorer kan brukes.
  • Drepe bakterier i ventilasjonsanlegg, klimaanlegg o.l.
  • Fjerning av allergi- og astmafremkallende mikroorganismer.
Ozon inngår ofte i luftbehandlingssystem og ved sanering av "syke" hus, kontor, skoler, sykehus, hotell, vann-, avfalls- og avløpsrenseanlegg.
man må kanskje gjenta behanglingen.
det anbefales at man gjør flere kortere økter en få lengre.
samtidig står det :Små osongeneratorer beregnet på kontinuerlig bruk fungerer ikke. De gir for lite oson til å forhindre muggvekst, men nok til å gi luftveisirritasjoner og hodepine hos beboerne. 
Teoretisk kan ozon morkne gummi med mye naturgumm

NB  Pust aldri inn luft direkte fra ozongenerator eller ved ozonutslipps rør.
rommet må luftes mye etterpå.
Ozongeneratoren må kun brukes av personer som kjenner til nødvendige forholdsreglerOppslag om at et rom inneholder ozongass bør plasseres på døren hvis rommet er tiltenkt overeksponering av ozon / sjokkozonering
Oson er en farlig gass selv om den genereres fra oksygen i luften og raskt brytes ned igjen til oksygen. 
Gassen har en tydelig lukt av brent elektronikk og gir bl.a. kraftige luftveisirritasjoner og lungeskader. Gassens kraftige lukt gjør den relativt trygg å jobbe med. Den river i halsen og folk kommer seg vekk før alvorlige helseskader oppstår.


jeg leste noe om at klorin kan drepe mikrobene så det er det jeg har prøvd nå.
(jeg tenkte 7 lag maling ville stenge lukta inne..og leste ikke om muggbehandling før etter jeg hadde malt..lær...lær)
http://www.sykavhuset.no/osonbehandling.htm

Nedvasking med klorin brukes ofte i stedet for osonbehandling, men det er mange skjulte flater, møbler og tekstiler som ikke lar seg rengjøre på denne måten. Osongass kommer til over alt. Prismessig er oson vanligvis også mest gunstig. Svak hydrogenperoksydløsning er et miljøvennlig alternativ til klor. Begge deler er blekende. Det er faglig uenighet om hva som er best av osonbehandling og klorvasking



Bloggere i Norge Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar